Categories: Recepten

admin

Share

Hondsdraf gaat in het voorjaar bloeien, dan zie je pas hoe mooi zij is. Het blad geurt sterk als je het aanraakt, de smaak is pittig en kruidig.

ingrediënten
*100 gram blaadjes en bloemetjes,
*25 gr noten/zaden (bijvoorbeeld pijnboompitten),
*25 gr Parmezaanse kaas,
*1-3 teentjes knoflook,
*10 ml extra vierge olijfolie
*1 el citroensap
*snufje zout en peper

bereiding
rooster de noten/zaden bruin in een koekenpan. Rasp de Parmezaanse kaas. snijd de knoflook fijn. Doe alles in een maatbeker en pureer met de keukenmachine alles tot een smeuïge massa. Maal het niet te fijn, het is lekker als de pesto nog een beetje structuur heeft. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie, peper of zout toe. Dit recept kun je ook met een ouderwetse vijzel maken.

Leave A Comment

Related Posts